10/03/2021

Eleonoor vzw

Eleonoor vzw schenkt je dagelijkse kost, met liefde en troost als hoofdingrediënt, wanneer je leven onverwacht een andere wending neemt

Wie zijn we?

ELEONOOR VZW is ontstaan na de stilgeboorte van Eleonoor*, het dochtertje van Priscilla & Frederik. Dat we allemaal zo hard naar haar komst hadden uitgekeken, maar met groot verdriet achterbleven, was de basis voor de idee om iets te betekenen voor andere sterrenouders, en ouders die een kind verliezen. 

Want desondanks dat ieder afscheid anders is, is er toch één ding dat elke ouder met elkaar verbindt: de onvoorwaardelijke liefde voor hun kind. 

Wat willen we (voor jou) betekenen?

Men zegt wel eens dat ‘koken voor iemand het tastbaar maken van liefde is’. 

Wanneer je wereld plots stil staat, is eten klaar maken een zware opdracht. Dat hebben we zelf aan de lijve ondervonden. 

Naar de winkel gaan, überhaupt buitenkomen, energie hebben om te koken (voor jezelf of je gezin) én het op te eten: het is zwaar. Te zwaar op momenten waarop je prioriteiten liggen bij degene van wie je houdt en mist, en waarvan je afscheid moet nemen. 

ELEONOOR vzw wil dat je ten volle kan rouwen, dat je tijd krijgt om te huilen, om herinneringen op te halen, om te zorgen voor jezelf en je gezin, om lief te hebben en te koesteren wat je dierbaar is.

Voor een hartverwarmende maaltijd elke dag zorgen wij.    

Love begins by taking care of the closest ones.
The ones at home.

Onze vrijwilligers koken graag voor jou mee. Geen ingewikkelde kost, maar voedsel dat je ‘verwarmt’. Letterlijk en figuurlijk. Met liefde voor jullie gezin gemaakt, lekker, vol vitaminen en enkel nog op te warmen. Niet in potjes, maar in een schotel, of kom; geleverd in een prachtige rouwmand met extra’s die je in de moeilijke dagen kunnen ondersteunen. De persoonlijke vrijwilliger die toegewezen wordt, levert -in overleg met jou, de ouders-, de maaltijd aan de deur.

ELEONOOR vzw zorgt voor jou in de eerste periode na het overlijden en bezorgt je elke dag gedurende vijf dagen, een nieuwe warme maaltijd, voor het hele gezin. 

Love and grief aren’t practical, but no worries,
we are there to support you. 

Meer weten of vrijwilliger worden?

www.eleonoor-vzw.be of volg ons op Instagram of Facebook.

SHARE:
0 Replies to “Eleonoor vzw”